Nieuwbouw Blaricum

Uniek nieuw stukje Gooi

De opzet en architectuur van De Blaricummermeent is geïnspireerd op het oude Blaricumse brinkdorp. Deelplan Gooisemarke kent een geheel eigentijdse vertaling van deze karakteristieke Gooise woonsfeer. Woningen losjes op ruime kavels, een rijke variatie aan woningtypes, kleinschalige woonstraatjes en een parkachtige sfeer zal in De Blariummermeent terug te zien zijn. Historie, groen en rust worden in Gooisemarke op unieke wijze gecombineerd.

Wonen bij het water en het groen

Naast de vele groene hagen, parkjes en de bomen in de voortuin meandert door De Blaricummermeent de rivier de Meentstroom. Door de nieuwe Blaricumse sluis vaar je zo het Gooimeer op. Om vervolgens een gezellig vaartochtje naar Amsterdam, Muiden, Spakenburg of Harderwijk te maken. Langs de oevers van de Meentstroom is een kleurrijk park aangelegd met gras, bloemenvelden en een speelgelegenheid.

Gunstige ligging

De Blaricummermeent ligt centraal in Nederland tussen Blaricum en Huizen, midden in de natuur en de rust van het Gooi. Door de ligging aan de A27 zit je zo op de snelweg. Het geluidsscherm zorgt voor rustig wonen. Wel de lusten, niet de lasten. Het busnetwerk in de regio sluit goed aan op de treinstations in Naarden-Bussum en Hilversum.

Foto's uit de omgeving

Blaricum

Wonen in het Gooi is heerlijk! Het Gooi heeft een prachtige afwisselende woonomgeving en is een populair woongebied. Naast veel natuurgebieden zoals de Tafelberg, de heidevelden, groene engen en bossen bieden de zes dorpen die het Gooi vormen een grote variatie aan woningen. Van vrijstaand wonen in een karakteristieke rietgedekte boerderij, kindvriendelijke woonbuurten tot een modern appartement aan het Gooimeer. De druk op de woningmarkt van het Gooi en die van Blaricum is hoog. Mede omdat er weinig nieuwe woningen bij komen. Gooisemarke biedt een unieke kans om midden in deze rustige en historische omgeving in een modern en comfortabel huis te wonen.

Culinair verwennen

Blaricum heeft een groen en gezellig dorpshart. Met uitstekende winkelvoorzieningen. Voor de dagelijkse boodschappen is alles in Blaricum voor handen: een Albert Heijn, groenteboer, vishandel, bakker en slager. Blaricum heeft vooral ook veel leuke horecaplekken. Wie kent Moeke Spijkstra in zo’n fraaie oude boerderij aan de Torenlaan niet? Een ambachtelijk ijsje halen bij IJssalon De Hoop is voor jong en oud altijd leuk; en lekker! Restaurant Bruis in De Blaricummermeent ligt vlakbij het Gooimeer en is ideale plek na een lekker wandeling langs het strand.

Ontspannen in de oh zo mooie omgeving

Blaricum ligt midden in de rust en de natuur van het Gooi. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes over de Blaricummer- en Tafelbergheide te maken. Daarnaast kan je zwemmen, golfen, squashen, voetballen, tennissen en zeilen in de directe omgeving van Gooisemarke.

Zoekvenster sluiten